tiistai 20. lokakuuta 2020



Kohti ulappaa
 

Jonnekin oli päästävä telttailemaan. Molemmille oli selvää, että on päästävä veden äärelle yöpymään. Mahdollisuuksia oli varmaan enemmänkin, mutta me hahmotimme niistä kolme: Pihlajasaari, Kaunissaari ja Isosaari. Isosaaren telttailulle varattu kenttä ei kuulostanut kovin villiltä ja luonnon läheiseltä. Pihlajasaari houkutteli ja se oli niin lähellä, että päätimme tehdä sinne ensin tiedusteluretken. Aamulla 24.6 lähtö Kurvista fillareilla kohti Merisatamaa. Rantaa pitkin, Kauppatorin kautta. Täydellinen ajoitus veneen tuloon joten saimme hyvät paikat. Lyhyt venematka, pieni kävely saaren toiselle puolelle nähdäksemme ulapan ja voilà:


Näkymä veti aika hiljaseksi. Ihan kuin ulkomailla...vaikkakin oltiinkin Helsingissä. Jonssi ei ollut käynyt Pihlajasaaressa koskaan. Minä muutaman kerran, viimeksi ainakin kymmenen vuotta sitten. Tällaista näkymää en muistanut. Olimme niin aikaisin liikkeellä, että paikalla oli vain muutamia ihmisiä meidän lisäksemme. Suurin osa oli veneellä tulleista olivat jääneet hiekkarannoille.



We wanted badly to go for a swim. It started to be very hot so we were looking for a place from where we could safely go into the water. That was kind of hard, we found only one pier from the rocks near the sauna. I wonder why there isn’t any other spots. I personally prefer a rocky beach to a sand one. I hope they will build more of them to the island.


No mutta! Tästä pienestä marmatuksesta viis, sillä meillä oli laiturin äärellä kaikki paremmin kuin hyvin. 





Voiko tällaiseen makoiluun koskaan kyllästyä? Tavallaan ei, mutta useiden pulahteluiden ja tirsojen jälkeen pääimme lähteä tutkimaan saaren muita alueita. Tavoitteenammae oli löytää telttailualue. Kunnioitimme nakuilualuetta joten emme käyneet siellä. Muut kolkat kiersimme. Aaltosauna oli komea! Sen ja ulapan puolella olevaa puulämmitteisen saunan voi varata täältä: 


Löysimme telttailualueen ja se oli ihan sympaattinen. Siellä oli telttoja pystyssä vaikka oli keskiviikko. Nettisivujen mukaan telttailu on sallittua vain viikonloppuisin. Hyvä, jos se on käytännössä mahdollista muulloinkin tai ehkä telttakunnat olivat vain päivätelttailemassa. Meillä oli tavoitteena hieman yksityisempi telttailupaikka, joten emme ihan vakuuttuneet paikasta. Siirryimme kiertotietä, puskien kautta, uhkailevasti käyttäytyvän valkoposkihanhen takia kohti hiekkarantoja. Kaivoin kassistani aarteet.


Slutligen hade jag en möjlighet att testa luftmadrasser som jag köpte från Sandvikens loppis åtminstone15 år sedan! De fungerade bra! Fantastiska kvalitet! bara 70 år gamla…



Kelluskelun jälkeen kävimme vielä syömässä lounaan Pihlajasaaren ravintolassa. Ihana huvila ja terassi. Sitten veneellä takaisin mantereelle. Päivän kruunasi vielä se, että jäätelöä oli pakko saada, mutta jonot... löysimme kuitenkin pienen myyntikärryn josta pääsimme nappaamaan ensimmäisinä jäätelöt ja meidän jälkeemme paikalle kerääntyi suuri määrä ihmisiä. Mikä MÄIHÄ! siitä se idea sitten alkoi muodustumaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Mikä ihmeen mäihämatkat? Ota hatkat - Mäihämatkat! Kohti ulappaa? Mäihämatkat sen mahdollistaa! Painaako uupumus? Mäihämatkat on pelastus!  ...